RUWHAAR STANDAARD TECKEL

Teckels hebben de naam zeer schrander en eigenzinnig te zijn. Nou dit klopt helemaal !

Een teckel is een moedige jachthond die jaagt met veel passie en grote volharding. De Ruwhaar is vanwege de schauzer invloed iets pittiger van aard. Als huishond vallen zijn vrolijkheid en waaksheid op. Daarbij is hij moedig, trouw en aanhankelijk maar ook slim en eigenzinnig. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen zoeken teckels heel bewust oogcontact. Zij lezen als het ware wat er in hun mensen omgaat, waardoor een bijzondere binding onstaat. Van nature laat de teckel zich graag gelden en moet je er voor zorgen zijn baas te blijven. Geef een teckel een vinger en hij neemt de hele hand.

Onze ruwhaar teckels Hedi, Pepper en Gabi ( moeder en dochters) zijn heerlijke huishonden. Wanneer je de teckels zo in huis ziet rondlopen en liggen kun je je niet voorstellen dat zij daarnaast een grote passie hebben voor de jacht. Minimaal één avond in de week gaan zij al vanaf de puppy tijd mee op jacht. Zodra de teckels in de gaten krijgen dat de baas weer op jacht gaat zijn ze niet meer te houden en volgen de baas continu totdat ze meemogen in de auto. Een prachtig gezicht om te zien. Hedi en Pepper hebben in de praktijk al vele malen laten zien een echte zweethond te zijn. Zij brengen de jagers altijd op het goede spoor. Wilt u meer zien van de avonturen van de jachtteckels V.’T Klaphek bekijk dan onderstaande link.

De jachtteckel

We zijn lid van de Nederlandse Teckelclub en NTC- Fokker. Meer informatie over de teckels is te vinden op de website van de rasvereninging: www.teckelclub.nl. 

            

Hieronder een aantal foto’s van onze teckels:

HEDI V.’T HOLTHUUS geb.datum: 20 december 2008

Hedi voldoet aan de fokeisen die de teckelclub stelt.

 

18 april 2011 heeft Hedi haar eerste nestje pups gekregen. Uit dit nestje hebben we een teefje ( Pepper) zelf gehouden.

Een foto collage van alle pups van Hedi ( nestje C)

Meer foto’s van nakomelingen uit dit nest zijn te vinden in het mapje fotoalbum.

Pup foto’s van Coco Pepper ( pepper)

Tja, en dit noemen zich dan jachthonden. Elke avond liggen ze zo.(pepper en Hedi)

Hedi en Pepper

 

18 april 2012 Pepper is al weer 1 jaar oud! Ter ere van haar verjaardag maar even op de foto met een slinger om de nek!

Ze vindt ook alles prima.

Pepper is in Mei 2012 naar de kampioenschapsclubmatch van de NTC geweest en heeft daar op de show een uitmuntend gekregen.

Pepper juni 2012

Wat is hier te zien?

 

 

 

 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑